Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

divendres, 19 de novembre del 2010

Siemens comença a instal·lar els 21 molins del parc de la Fatarella


El grup alemany Siemens ha iniciat la instal·lació dels 21 aerogeneradors del parc eòlic de la Fatarella amb la previsió que entri en funcionament durant el primer semestre de 2011

Un trànsit constant de combois especials estan transportant les peces de grans dimensions dels 21 aerogeneradors de 2,3 MW de potència per la carretera N-420 fins a la Fatarella. Els combois accedeixen a les bases, ja habilitades, a través de camins agrícoles que han estat eixamplats de manera considerable per a permetre el pas dels vehicles pesants.

El parc eòlic de la Fatarella s’estendrà des del Coll de l’Hospital fins a la Punta de l’Home, a la serra de la Fatarella, a una alçada d’entre 500 i 550 metres, i en el límit entre el municipi terraltí i la Ribera d’Ebre.

Un cop instal·lat, el parc serà visible des del nucli urbà de la Fatarella -que ja conviu amb desenes d’aerogeneradors instal·lats a l’altiplà terraltenc- i des de la majoria dels municipis del nord de la Ribera d’Ebre.

La central està promoguda per l’operador eòlic EDP Renovaveis que encarregat al gegant alemany la construcció dels aerogeneradors, amb torres de 80 metres d’alçada i pales de 45 metres. A banda de la construcció, Siemens assumeix la instal·lació del parc, la posada en servei i el seu manteniment durant els primers cinc anys.

La tramitació del parc eòlic s’inicià fa més d’11 anys. El 2003, la Generalitat li atorgà l’autorització administrativa i un any més tard el promotor presentà la sol·licitud d’aprovació del projecte executiu. Durant la tramitació, la Plataforma de la Terra Alta presentà al·legacions advertint de la incidència sobre el paisatge, els conreus i el turisme.