Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dissabte, 28 de desembre del 2013

El PP porta a Brussel·les la seva proposta perquè Tarragona s'independitzi




Els populars comencen a buscar suports polítics perquè les deu comarques tarragonines es separin de Catalunya






El Partit Popular vol portar a l'extrem la seva defensa a ultrança de Tarragona i amb això tallar part del debat sobiranista a Catalunya . El líder popular a Tarragona, Alejandro Fernández, ha portat a Brussel·les una proposta que la Unió Europea ja està estudiant: establir la independència de Tarragona -fins i tot, arribat el moment, es proclamaria de forma unilateral- com a comunitat uniprovincial, amb vincles amb Barcelona (o 'Barcelunya', en termes populars) i Madrid però amb autonomia en qüestions fonamentals com sanitat, educació, ocupació o infraestructures .

El projecte, encara en fase embrionària, ha arribat al Parlament Europeu de la mà del seu vicepresident, el popular Aleix Vidal-Quadras, que precisament quedarà fora de la cambra europea el 2014, ja que dijous es va saber que no estarà inclòs en les llistes dels populars a Brussel·les. La proposta sorgida des de Tarragona pretén donar un gir de 180 graus al debat secessionista de Catalunya, a més d'aniquilar el projecte de les vegueries.